Evenementenbureau

HET IDEE EVENTS


Maatschapslaan 35
2404 CL Alphen a/d Rijn
t 06 222 20 510
info@hetidee.nlCreatieve workshops
Het Idee organiseert voor groepen kinderen creatieve workshops op maat. Dit betekent dat wij inspelen op het soort evenement of feestje en daar een passende workshop bij bedenken.
TIP:  tijdens b.v. uw feestelijke borrel vermaken wij met een creatieve workshop de kinderen en kunnen ze ook nog om de beurt geschminkt worden!!! Dus geen 'wachtende' kinderen want zij vermaken zich opperbest met het creatieve aanbod!
Hieronder een aantal voorbeelden.

Cupcakes versieren 
Onder begeleiding worden cupcakes versierd met allerlei kleuren marsepein en eetbare versiersels. Dit geeft een kleurrijk en heerlijk resultaat waar kinderen dol op zijn. 

Krimpie Dinkie workshop
 
Kinderen maken onder begeleiding tekeningen/ontwerpen op speciaal papier. Dit gaat in de oven en zo ontstaan er sieraadhangers (ketting/armband/oorbellen), buttons, broches of sleutelhangers. Van alles kan er getekend of overgetrokken worden. Geschikt voor elke leeftijd en voor jongens en meisjes.

Creatief met Play-Mais  Van gedroogd (eetbaar) mais (gekleurd met natuurlijke kleurstoffen) kunnen de prachtigste bouwwerken worden gemaakt. Zeer kind- en milieuvriendelijk.

Kralenrijgen Allerlei soorten kralen worden gebruikt  om een mooie ketting of armband te maken. Zo zijn er voor de jongste kinderen kralen van foam en grote houten of plastic kralen. De oudere kinderen kunnen met een echt kralenbord hun eigen ontwerp maken.

Verven Veel is mogelijk. Het verven van houten sjablonen of voorwerpen (klompen, fotolijstjes,vogelhuisjes e.d.), maar ook het verven van textiel (eigen shirt maken of pet) en het verven van servies. De kinderen kunnen zich in elke verftechniek uitleven en een leuke herinnering aan het feest of evenement mee naar huis nemen.

Kaarsen versieren Met kaarsenwas en speciale stiften versieren de kinderen een kaars naar eigen fantasie. Ook kan er een kaarshouder bij gemaakt worden.

Lampionnen maken Voor kinderen vanaf 7 jaar is dit een leuke activiteit. Van blik een lampion maken  en versieren.

Werken met (natuurlijke) restmaterialen Onder deskundige begeleiding worden de prachtigste werkstukken gemaakt van allerlei verzameld restmateriaal. Deze workshop kan zelfs ook letterlijk buiten met natuurlijke materialen worden verzorgd.

Workshops op speciale feestdagen Passend bij elk thema. Voorbeelden: met Pasen paasstokken maken, met Sinterklaas taai-taai versieren, met Kerst kaarsen versieren of kerstballen maken.TERUG <<